Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Rakszawa
(1)
Autor
Bosak Alina
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Kuchnia regionalna
(1)
Temat: miejsce
Jarosław (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Leżajsk (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Lubaczów (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Przemyśl (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Przeworsk (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Łańcut (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Gatunek
Książki kucharskie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Po regionie można podróżować nie tylko w poszukiwaniu atrakcji turystycznych, ale też wyjątkowych, nieznanych smaków. Pomocna w tym będzie książka "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu" przygotowana przed dziennikarzy Gazety Codziennej Nowiny pod redakcją Aliny Bosak. Co to jest kasiarz kamieński? Jak smakują pierogi z bobem z Hyżnego albo pieróg gryczany z Kuryłówki? A jak przygotować pierogi kudłate rodem z Nowej Sarzyny? Książkę poprzedziły publikacje w Gazecie Codziennej Nowiny pod tym samym tytułem. Dziennikarze wybrali się w podróż śladami dawnych smaków i regionalnych potraw, tak charakterystycznych dla wiosek i miasteczek dawnej Galicji. „Kulinarne wędrówki…” są swoistym kompendium wiedzy o podkarpackiej kuchni, tak bogatej w różnorodne smaki i aromaty. To zarazem książka kucharska, z przepisami na najbardziej charakterystyczne potrawy danych miejscowości, oraz opowieść o ludziach i przewodnik po siedmiu powiatach naszego regionu: rzeszowskim, łańcuckim, leżajskim, przeworskim, jarosławskim, przemyskim i lubaczowskim. [...]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Rakszawa
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej