Sorting
Source
Katalog księgozbioru
(3)
Form of Work
Książki
(3)
Status
available
(3)
Branch
Wypożyczalnia Rakszawa
(3)
Author
Borucki Bogdan
(2)
Niewierowicz Miłosz
(2)
Bosak Alina
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(3)
Language
Polish
(3)
Subject
Agresja 1939 r. ZSRR na Polskę
(1)
Kampania wrześniowa
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Subject: place
Jarosław (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Leżajsk (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Lubaczów (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Przemyśl (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Przeworsk (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Rzeszów (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Łańcut (woj. podkarpackie ; okręg)
(1)
Genre/Form
Książki kucharskie
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
3 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Rakszawa
There are copies available to loan: sygn. 94(438) (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Kampania wrześniowa 1939 r. / [red.] Miłosz Niewierowicz, Bogdan Borucki. - [Białystok] : Media Regionalne, [2010]. - 48 s. : il. (w tym kolor.) ; 21 cm.
(Historia II Wojny Światowej ; 1)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Rakszawa
There are copies available to loan: sygn. 94(438) (1 egz.)
Book
In basket
Po regionie można podróżować nie tylko w poszukiwaniu atrakcji turystycznych, ale też wyjątkowych, nieznanych smaków. Pomocna w tym będzie książka "Kulinarne wędrówki po Podkarpaciu" przygotowana przed dziennikarzy Gazety Codziennej Nowiny pod redakcją Aliny Bosak. Co to jest kasiarz kamieński? Jak smakują pierogi z bobem z Hyżnego albo pieróg gryczany z Kuryłówki? A jak przygotować pierogi kudłate rodem z Nowej Sarzyny? Książkę poprzedziły publikacje w Gazecie Codziennej Nowiny pod tym samym tytułem. Dziennikarze wybrali się w podróż śladami dawnych smaków i regionalnych potraw, tak charakterystycznych dla wiosek i miasteczek dawnej Galicji. „Kulinarne wędrówki…” są swoistym kompendium wiedzy o podkarpackiej kuchni, tak bogatej w różnorodne smaki i aromaty. To zarazem książka kucharska, z przepisami na najbardziej charakterystyczne potrawy danych miejscowości, oraz opowieść o ludziach i przewodnik po siedmiu powiatach naszego regionu: rzeszowskim, łańcuckim, leżajskim, przeworskim, jarosławskim, przemyskim i lubaczowskim. [...]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Wypożyczalnia Rakszawa
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again